You are currently viewing WordPressin päivittäminen ja varmuuskopion tekeminen

WordPressin päivittäminen ja varmuuskopion tekeminen

WordPress-järjestelmän päivittäminen on sivuston tietoturvan kannalta välttämätöntä. Sama koskee myös sivustolla olevia lisäosia. Tästä saatiin muistutus muutama päivä sitten, kun tieto File Manager -lisäosan haavoittuvuudesta tuli julki.

Päivitysprosessi ei itsessään ole kovinkaan monimutkainen. Periaate on, että parilla klikkauksella ja odottelulla homma hoituu itsestään muutamassa minuutissa. Valitettavasti silloin tällöin kaikki ei mene ihan putkeen ja pahimmillaan koko sivusto kaatuu. Sen seurauksena voikin tulla isompi selvittely ja haasteiden ratkominen ennen kuin sivusto on jälleen toiminnassa. Tästä syystä on ehdottoman tärkeää muistaa tehdä aina ennen päivitystoimenpiteitä varmuuskopio!

Alla olevalla videolla kuvaus siitä kuinka WordPress-järjestelmän ja lisäosat saa päivitettyä. Videon loppupuolella näytetään myös varmuuskopion tekeminen.

Jos epäröit päivityksen tekemistä itse, ota yhteyttä ja jätä tehtävä meidän huoleksi. Sivustosi tietoturvan ja toimintavarmuuden kannalta päivitysten tekeminen on kuitenkin syytä tehdä.