You are currently viewing Google Web Stories – tarinat verkkoon

Google Web Stories – tarinat verkkoon

Esittele ideoitasi, tuotteitasi, palveluitasi tai mitä vaan Web Storiesin avulla monipuolisesti. Voit käyttää kuvia, tekstiä ja videoita tarinankerronnassa.

Mikä on Web Stories?

Google Web Stories on idealtaan samanlainen kuin eri sosiaalisten medioiden alustoilla olevat tarinat. Useimmille tuttuja lienevät ainakin Instagram Stories ja Facebookin vastaava. Nyt Google Web Storiesin avulla julkaisijat voivat luoda mobiiliystävällisiä tarinoita suoraan omalle verkkosivustolle ilman erillistä mobiilisovellusta.

Itse tarina on kokoelma sivuja, jotka koostuvat tekstistä, kuvista videoista ja äänistä. Lukijan on helppo siirtyä seuraavaan näkymään näpäyttämällä seuraavaa ruutua. Tarina tosin etenee ihan omalla painollaan julkaisijan määrittämällä nopeudella. Oletuksena ruutu vaihtuu seitsemän sekunnin välein.

Web Storiesin etuna voi pitää sitä, että se toimii verkkosivustolla niin tietokoneilla kuin mobiililaitteillakin. Tarinan voi upottaa sivun yhteyteen tai julkaista sen omana sivunaan eikä mitään erillisiä sovelluksia tarvita sen katselemiseksi, sillä se toimii sellaisenaan verkkoselaimessa.

Katso esimerkit

Nappaa ideoita omaan toimintaasi alla olevista esimerkeistä. Klikkaa kuvaa ja katso tarina.

Tarinat löytyvät Google-haussa

Suuri etu Web Stories tuotoksella verrattuna vastaaviin Instagram tai Facebook tuotoksiin on se, että nämä löytyvät Google-haussa. Jokaisella Web Stories -tarinalla on nimittäin oma osoite (URL), joka on indeksoitavissa ja näin ollen löydettävissä Googlella. Oman osoitteen ansiosta tarinat voi myös jakaa eri sovelluksilla. Jako onnistuu siis vaikkapa WhatApp-, Instagram- tai Facebook-sovelluksella. Tottakai, myös sähköpostilla.

Toukokuussa 2020 Googlen uudistama Web Stories tulee todennäköisesti näyttelemään jatkossa suurempaa roolia myös hakutuloksissa, joten nyt on hyvä aika aloittaa tarinoiden tuottaminen verkkoon.

Helppokäyttöinen lisäosa WordPress-sivustoille

WordPress-sivustoille on saatavilla erittäin helppokäytöinen lisäosa, jolla voit luoda tarinoita graafista käyttöliittymää hyödyntäen. Kokonaisuus toimii drag&drop-periaatteella eli raahaat elementtejä paikoilleen. Voit lisätä tekstiä, kuvia ja videoita suoraan oman sivustosi mediakirjastosta tai siirtää niitä omalta tietokoneeltasi. Lyhyesti voisi todeta, että jos PowerPoint-ohjelma on tuttu, silloin Web Stories -tarinan tekeminen luonnistuu vaivattomasti.

Voita ladata lisäosan asennuspaketin Github.io-sivuilta. Klikkaa tästä linkistä.

Veloitamme asennuksesta kertaluonteisen maksun 75,00 € + alv 24%.

[contact-form-7 id=”5432″ title=”Tilaa plugin-asennus”]

Näin se toimii